El Khattabi's dochter wil graag gratie voor Hirak-gedetineerden (video)

marokko
25
31 jul '18
Aïcha El Khattabi had maandag 30 juli een ontmoeting met Koning Mohammed VI

In een exclusief interview met Le360 spreekt Aïcha El Khattabi, dochter van de icoon van het Riffijnse verzet tegen de Frans-Spaanse bezetting, Abdelkrim El Khattabi, met emotie over haar ontmoeting op maandag 30 juli met Koning Mohammed VI. 

Op de vraag hoe zij zich voelde toen zij werd ontvangen door Koning Mohammed VI in het Koninklijk paleis in Tanger (als onderdeel van de viering van de troondag), geeft Aïcha El Khattabi aan dat het gevoel niet te beschrijven is. "Ik was verrukt om Zijne Majesteit te ontmoeten, een Koning die ik altijd heb liefgehad en gerespecteerd. Hij is altijd dicht bij ons geweest. En wat hij deed, en nog steeds doet, voor de Rif en de Riffijnen is enorm. Mijn emotie was zodanig dat ik niet wist hoe ik deze liefde die ik voor hem heb, tot uiting kon brengen. Ik bid elke nacht voor hem."

Hoe beoordeelt u de huidige situatie in Al Hoceima en zijn regio en de lopende projecten?

"We hebben gevoeld dat Koning Mohammed VI groot belang hecht aan deze stad en haar regio. Wat we vandaag proberen te doen, is dat de zaken weer kalmeren en dat we allemaal verder kunnen op weg naar het realiseren van de projecten die gaande zijn, en ze zijn enorm en talrijk."

Ze voegt daaraan toe dat ze tegen de mensen in de Rif wil zeggen dat ze het goed hebben onder de leiding van Koning Mohammed VI. "Het is aan ons om deze regio van Marokko te ontwikkelen op de manier waarvan wijlen Abdelkrim El Khattabi droomde. Toegegeven, het is in het verleden vaak verwaarloosd. Maar dat is veranderd. En nogmaals, alle lof gaat naar de Koning, die ik altijd zal bedanken."

Tot slot geeft Aïcha El Khattabi aan dat haar liefste wens is dat er een oplossing voor de Hirak-gedetineerden kan worden gevonden en ze heeft een verzoek: gratie en de Koninklijke genade voor hen.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
el khattabi
mohammed vi
ontmoeting
gratie
gedetineerden
hirak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi