Mobiliteitsrevolutie in de hoofdstad

algemeen
0
1 aug '18
Als professionele chauffeur werk je hard voor je geld. Toch lever je vaak gelijk weer een groot deel van je zuurverdiende omzet in. Oneerlijk?

Wij gingen op zoek naar een eerlijkere manier om taxi te rijden en kwamen ride-share platform ViaVan tegen. ViaVan is hard op weg om een van de grootste on-demand vervoersdiensten van Amsterdam te worden en heeft haar chauffeurs duidelijk op één staan: ViaVan biedt 24/7 live support en vraagt maar 15% service fee. ViaVan chauffeur Walid: “ViaVan is de snelst groeiende en meest efficiënte vervoersdienst in Amsterdam. Ik ben via-FAN!” 

Ritje delen?  ViaVan biedt gedeelde ritten aan: passagiers die dezelfde kant op gaan delen een voertuig.  Passagiers boeken via de app een rit, het slimme algoritme van ViaVan matcht ze met een voertuig en berekent automatisch of er, zonder grote omweg, nog andere passagiers kunnen worden opgehaald. Voor passagiers is dat betaalbaar, milieuvriendelijk, en vooral gezellig. 

ViaVan chauffeur Riaz: “Wat ik vooral speciaal vind aan ViaVan is dat de passagiers meestal heel gezellig zijn. De vibe is gewoon heel anders - het lijkt wel alsof iedereen veel relaxter en opener is. Het leukste vind ik het als onbekenden met elkaar aan de praat raken. Ik heb wel eens meegemaakt dat ze aan het eind van een rit telefoonnummers uitwisselden. Dan kijk ik toch wel blij en een beetje trots in mijn achteruitkijkspiegel!”

Chauffeurs op nummer één Een groot voordeel van het ViaVan ride-sharing systeem is dat chauffeurs minder kilometers maken met een lege auto, want voordat een passagier is uitgestapt wordt vaak de volgende passagier alweer opgehaald. Om nog minder onnodige kilometers te maken en tijd te besparen worden passagiers op straathoeken (‘virtuele bushaltes’) opgehaald in plaats van voor de deur. Zo worden voertuigen efficiënter gebruikt. Tot slot hebben chauffeurs de mogelijkheid om per uur betaald te worden en is er 24 uur per dag live ondersteuning voor chauffeurs die onderweg zijn. 

ViaVan is actief in Amsterdam, Schiphol en Amstelveen. Alle chauffeurs van 21 jaar of ouder met een taxivergunning zijn welkom bij ViaVan. Omdat ViaVan samenwerkt met Mercedes Benz komen er binnenkort ook hele aantrekkelijke lease-deals aan. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden als chauffeur op drive.viavan.com

Passagiers kunnen de ViaVan-app downloaden in de Play Store of de Apple Store. Voer code MARNIEUWS18 in om je eerste 2 ritten gratis te krijgen! *geldig t/m 31-10-2018

© Redactie 2018
viavan
taxidienst
taxichauffeur
taxi
uber
chauffeeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi