EU: Noodfinanciering naar Spanje en mogelijk Marokko

marokko
2
1 aug '18
De noodfinanciering is bedoeld om de toestroom van migranten te beheren.

De Europese Commissie zal de komende dagen enkele tientallen miljoenen euro's toewijzen aan Spanje om te helpen de voortdurende stroom migranten te beheren, vertelde een Europese bron woensdag aan AFP.

De Spaanse regering, geleid door Pedro Sanchez, vroeg zondag om een ​​toewijzing van 30 miljoen euro van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) en de fondsen zullen de komende dagen worden vrijgegeven, zei dezelfde bron.

Griekenland zal ook profiteren van de AMIF-financiering, die een maand geleden werd aangevraagd om aankomst aan de grens met Turkije te helpen beheren.

De urgentie van de situatie in Spanje, waar sinds januari meer dan 20.000 migranten zijn aangekomen, heeft voor een herziening en een snellere reactie op het verzoek gezorgd, zei de Europese bron.

AMIF heeft momenteel enkele honderden miljoenen euro's. De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker zou woensdagochtend telefonisch contact hebben gehad met het nieuwe hoofd van de Spaanse uitvoerende macht, zo werd gezegd.

Financiering is ook gepland voor Marokko, maar veel lidstaten hebben de toegezegde bijdragen aan het EU-noodtrustfonds voor Afrika niet betaald en de middelen zijn momenteel beperkt, schreef Jean Claude Juncker in een brief die op 26 juli aan Pedro Sanchez is verzonden en waarvan AFP een kopie in het bezit heeft.

© Redactie 2018
eu
marokko
spanje
noodfinanciering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi