Onderzoek wraakplannen na moord shishalounge

algemeen
0
2 aug '18
Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mogelijke wraakplannen na een fataal schietincident in een Haagse shishalounge in april.

Familieleden van het zeventienjarige slachtoffer zouden met wapens op zoek zijn geweest naar de dader. In het kader van het onderzoek zijn volgens het OM meerdere verdachten aangehouden. Van twee van hen (17 en 31 jaar oud) heeft de rechtbank het voorarrest donderdag met negentig dagen verlengd.

Het slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 april tijdens een ruzie neergeschoten in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort. De jongen bezweek ruim een dag later aan zijn verwondingen. De vermoedelijke schutter, een negentienjarige Rotterdammer, is op 16 april opgepakt. Hij zit nog steeds vast.

Kort na de schietpartij kreeg de politie informatie binnen dat familie van het slachtoffer bezig was de schutter te traceren. Mogelijk heeft zij anderen de opdracht gegeven hem iets aan te doen, aldus het OM. In telefoongesprekken zou in versluierde taal over wapens zijn gesproken.

Voorverkenning

De twee verdachten wier voorarrest donderdag is verlengd, werden op 24 april aangehouden. Justitie heeft dit stilgehouden, omdat het onderzoek nog in volle gang was. De zeventienjarige zou een voorverkenning hebben uitgevoerd in de straat waar de vermoedelijke schutter woont. Hij werd toen aangestuurd door de 31-jarige medeverdachte, zegt het OM.

Of andere verdachten verder vervolgd zullen worden beslist het OM later. Justitie vindt het afgeven van een signaal hoe dan ook belangrijk. "Het opsporen van boeven, dat doen wij", aldus de officier van justitie in de zaak van de zeventienjarige verdachte. "Dat doen jullie niet zelf."

© ANP 2018
den haag
shishalounge
moord
wraakplannen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi