Legendarische Goya-bioscoop in Tanger herbouwt (video)

marokko
1
3 aug '18
Herbouwd en gerenoveerd door de Megarama-keten is deze legendarische bioscoop in Tanger getransformeerd in een complex met drie schermen.

De Goya-bioscoop, nu Megarama Goya, is herrezen uit de as en dat is goed voor het erfgoed van een stad die wereldwijd bekend staat om zijn grote rijkdom in het (film)veld. De hernieuwde bioscoop zal in september worden geopend.

Zoubir Benbouchta herinnert zich: "De laatste keer dat ik daarheen ging was in 1996. Sindsdien is de ruimte gesloten gebleven. De heropening is uitstekend nieuws en de hoop is om veel andere ruimten van de stad herboren te zien worden uit hun as, om het lot van andere ruimten zoals Al Mabrouk, Al Maghrib of Capitol te vermijden. Bovendien wachten we op de autoriteiten om positief te beslissen om nog een monument van de stad te redden: de Alcazar-bioscoop ".

Younes Cheikh Ali is het daarmee eens. "Onze wens is dat dezelfde behandeling wordt verleend aan de Alcazar-bioscoop, er gaat geen dag voorbij zonder dat we vernemen dat een dak of muur van dit juweel is ingestort. En dat is jammer. Idem voor de bioscoop Vox, in de medina, rijk aan een lange geschiedenis die vandaag de dag aan het verdwijnen is",  vertelde hij aan Lefr360.

Schrijver en filmcriticus Azzeddine El Ouafi herinnert zich dat Tanger niet alleen een van de eerste steden in Marokko was die bioscopen had, maar ook als achtergrond diende voor grote buitenlandse opnames. "Het is een heel verhaal waar we het over hebben en we moeten dat behouden."

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
tanger
bioscoop
goya
herbouwt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi