Kind aangeboden op dark web: 12,5 jaar cel

buitenland
17
7 aug '18
Een Duitse vrouw moet 12,5 jaar de gevangenis in, omdat zij haar eigen zoon seksueel liet misbruiken door pedofielen.

Haar vriend kreeg twaalf jaar celstraf en tbs. Het stel bood het jongetje aan op het dark web, een verborgen deel van internet. Tientallen mensen betaalden om seks met het kindje te hebben. De vrouw en haar partner misbruikten het jongetje ook zelf. Daar maakten ze ook filmpjes van en die verspreidden ze.

Het jongetje is nu tien jaar oud. Hij is ondergebracht bij een pleeggezin. Het misbruik duurde meer dan twee jaar lang. Ook een toen driejarig meisje werd door hen misbruikt. Zij was de dochter van vrienden en de vrouw paste af en toe op haar. Zeker zes pedofielen werden ook veroordeeld. Zo kreeg een 33-jarige Spanjaard tien jaar celstraf. De man reisde meerdere keren naar Duitsland om seks met het jongetje te hebben.

De 48-jarige moeder van het jongetje en haar 39-jarige vriend hebben toegegeven wat ze hebben gedaan. Justitie had 14,5 jaar celstraf geëist tegen de vrouw en veertien jaar tegen de man.

Ook de autoriteiten kregen kritiek. Zo was de partner van de vrouw al eerder veroordeeld voor kindermisbruik. Hij mocht geen contact hebben met kinderen, maar toch kon hij in een huis wonen met de zoon van zijn vriendin.

© ANP 2018
duitsland
kind
dark web
pedofielen
gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi