Arrestatie in Spanje van een vermeend lid van Daesh in samenwerking met Marokko

marokko
0
8 aug '18
Het gaat om een 21-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de arrestatie aangekondigd in Vitoria (Noord-Spanje), in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, van een vermeend lid van de terroristische organisatie Daesh namens welke hij indoctrinatie- en rekruteringstaken heeft uitgevoerd.

Het gaat om een jonge man van 21 jaar oud met de Marokkaanse nationaliteit, zei dezelfde bron in een verklaring, eraan toevoegend dat de man "bekend stond om zijn lidmaatschap van radicale kringen van jihadistische ideologie in Algeciras (Zuid-Spanje), de stad waar hij woonde ".

De man verdedigde op social media gewelddadige acties van terroristische organisaties, waaronder Daesh, daarbij opmerkend dat hij audiovisuele inhoud van deze organisatie gebruikte om anderen aan te zetten tot aanslagen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het onderzoek wees uit dat de man in contact was geweest met een persoon die eind 2017 in Marokko was gearresteerd. Hij had ook contact gehad met andere mensen op social media die tot doel hadden aanslagen te plegen.

Er werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd in de steden Vitoria en Algeciras, als onderdeel van deze operatie.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukte dat "de samenwerking tussen Spanje en Marokko, in combinatie met de constante waakzaamheid van beide landen bij het voorkomen, opsporen en neutraliseren van mogelijke terroristische elementen, geïllustreerd wordt door operaties om dit type dreiging aan beide zijden van de Straat van Gibraltar te neutraliseren".


Illustratiefoto

© redactie 2018
spanje
marokko
daesh
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi