Arrestatie in Spanje van een vermeend lid van Daesh in samenwerking met Marokko

buitenland
0
8 aug '18
Het gaat om een 21-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit.
Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de arrestatie aangekondigd in Vitoria (Noord-Spanje), in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, van een vermeend lid van de terroristische organisatie Daesh namens welke hij indoctrinatie- en rekruteringstaken heeft uitgevoerd.

Het gaat om een jonge man van 21 jaar oud met de Marokkaanse nationaliteit, zei dezelfde bron in een verklaring, eraan toevoegend dat de man "bekend stond om zijn lidmaatschap van radicale kringen van jihadistische ideologie in Algeciras (Zuid-Spanje), de stad waar hij woonde ".

De man verdedigde op social media gewelddadige acties van terroristische organisaties, waaronder Daesh, daarbij opmerkend dat hij audiovisuele inhoud van deze organisatie gebruikte om anderen aan te zetten tot aanslagen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Het onderzoek wees uit dat de man in contact was geweest met een persoon die eind 2017 in Marokko was gearresteerd. Hij had ook contact gehad met andere mensen op social media die tot doel hadden aanslagen te plegen.

Er werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd in de steden Vitoria en Algeciras, als onderdeel van deze operatie.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukte dat "de samenwerking tussen Spanje en Marokko, in combinatie met de constante waakzaamheid van beide landen bij het voorkomen, opsporen en neutraliseren van mogelijke terroristische elementen, geïllustreerd wordt door operaties om dit type dreiging aan beide zijden van de Straat van Gibraltar te neutraliseren".


Illustratiefoto
© redactie 2018
spanje
marokko
daesh
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
rotterdam
agadir
politie
al ittihad
younès belhanda
wydad casablanca
la liga
galatasaray
yassine bounou
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten