Marokko verleidt steeds meer Chinese toeristen

marokko
10
10 aug '18
De grootste Chinese krantengroep wijdde een artikel aan Marokko en het toenemende aantal Chinese toeristen.

De bestemming Marokko verleidt steeds meer Chinese toeristen wiens aantal is gegroeid sinds de implementatie in juni 2016 van het visumvrij beleid, schrijft de grootste Chinese krantgengroep "The People's Daily".

In een artikel met als titel "Toenemende aantallen Chinezen reizen naar Marokko", zegt de krant dat sinds het van kracht worden van het visumvrij beleid "het aantal Chinese burgers dat Marokko bezoekt snel is toegenomen en deze trend blijft versnellen". De auteur van het artikel merkt op dat in deze zomerperiode je in Marokko van noord naar zuid "overal Chinezen kunt zien".

De krant belicht de belangrijkste toeristische attracties van het Koninkrijk, een kustlijn van meer dan 3500 km, een enorme woestijn, met sneeuw bedekte bergen, verschillende koninklijke steden, heel veel pittoreske locaties en een rijk cultureel erfgoed. Hierdoor is het aantal Chinese toeristen dat Marokko bezocht in 2017 opgeklommen naar bijna 120.000 mensen.

De krant, die statistieken citeert van het kantoor van het Marokkaanse 'Nationaal Bureau voor Toerisme (ONMT) in Beijing, merkt op dat het aantal Chinese toeristen in de eerste vijf maanden van dit jaar is gestegen tot meer dan 100.000. Toerisme is "een van de belangrijkste industrieën" van Marokko en de regering, die hoopt het land tegen 2020 tot een van de 20 belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld te maken, schenkt meer aandacht aan Chinese toeristen.

De minister van Toerisme Mohamed Sajid benadrukte tijdens het China-Marokko-toerismeforum, dat werd gehouden in februari 2018 in Casablanca, dat Marokko groot belang hecht aan samenwerking op het gebied van toerisme. Hij zei dat Marokko de toeristische infrastructuur in het land zal blijven verbeteren, de investeringen in deze sector zal versterken en de bestemming Marokko voor Chinese toeristen zal bevorderen om tegen 2020 zo'n 500.000 Chinese toeristen per jaar te ontvangen.

De krant citeert ook de Chinese ambassadeur in Marokko, Li Li, die zegt dat sinds de invoering van het visumvrij beleid, het aantal Chinese toeristen dat Marokko bezoekt exponentieel is gegroeid. Het staat bovenaan in termen van groei van het aantal buitenlandse toeristen.

De snelle toename van het aantal Chinese toeristen is ook te wijten aan de stabiele politieke en economische situatie in Marokko en de goede bilaterale betrekkingen tussen China en Marokko, aldus de auteur van het artikel.

© Redactie 2018
marokko
china
toeristen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi