Spanje: Vier Marokkaanse vissers gered die al zes dagen vermist waren

buitenland
0
12 aug '18
De motor van de vissersboot was ermee gestopt, waardoor ze overgeleverd waren aan de golven van de zee.
Na op 3 augustus Bouyafar te hebben verlaten, stopte de motor van de kleine vissersboot "Mansour 1" met werken. De vier bemanningsleden waren vervolgens 6 dagen lang vermist in de Alboránzee (het meest westelijk gedeelte van de Middellandse Zee).

Volgens La Vanguardia werd de drijvende boot op donderdag 9 augustus gespot door een koopvaardijschip. Ze zagen de "Mansour 1", die noodsignalen uitzond op 25 zeemijl ten zuiden van het centrum van Almería.

Toen ze werden gevonden, na dagen geen voedsel of water te hebben gehad, hadden ze symptomen van uitdroging. De boot en de schipbreukelingen werden geëscorteerd naar de haven van Almeria, waar ze werden overgedragen aan de nationale politie.

De volgende ochtend werden de vier bemanningsleden overgeplaatst naar het Marokkaanse consulaat, dat de nationaliteit van de vissers "erkende".

De vier bemanningsleden konden contact opnemen met hun families "om hen na zes dagen gerust te stellen" . Ze zijn meegenomen naar het internationale havengebied "zodat ze konden douchen en van kleding veranderen voordat ze aan boord gingen" van de boot naar Marokko.
© Redactie 2018
marokko
spanje
vissers
vermist
gered
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
politie
brand
frankrijk
turkije
amsterdam
ridouan taghi
moskee
moord
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso