Veel doden door zware gevechten Ghazni

buitenland
4
13 aug '18
Zware gevechten tussen Talibanstrijders enerzijds en politie en leger anderzijds in de Afghaanse stad Ghazni hebben vele levens geëist.

 Ten minste honderd agenten en militairen zouden zijn gesneuveld en ook aan de zijde van de Taliban vielen vele tientallen doden. Ook zijn volgens de Afghaanse autoriteiten ongeveer dertig burgers omgekomen.

Het strategisch gelegen Ghazni werd vrijdag van vier kanten aangevallen door de Taliban. De stad ligt aan de weg tussen de hoofdstad Kabul en Kandahar in het zuiden van het land. Om de aanval af te slaan heeft president Ashraf Ghani speciale eenheden naar de stad gestuurd. Amerikaanse adviseurs zijn mee en toestellen van de NAVO voerden maandag luchtaanvallen uit.

"Amerikaanse adviseurs assisteren de Afghaanse strijdkrachten en het Amerikaanse luchtwapen heeft beslissende klappen uitgedeeld aan de Taliban; sinds 10 augustus zijn er meer dan 140 gedood", aldus de woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan.

De Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken Wais Barmak zei maandagmiddag dat de Taliban inmiddels in het defensief waren gedrongen. "Afghaanse troepen hebben nu de totale controle over de stad", zei Barmak. De bewindsman liet weten dat er nog wel buiten Ghazni met de Taliban wordt gevochten.

© ANP 2018
afghanistan
gevechten
taliban
ghazi
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi