Deze Marokkaanse onderzoekster heeft de 'ontdekking van het jaar' in de kernfysica gemaakt (video)

buitenland
8
14 aug '18
Haar onderzoek onthult de driedimensionale kenmerken van een proton op basis van een reeks experimenten.

Latifa El Ouadrhiri, een Marokkaanse onderzoekster die werkt in het Amerikaanse Thomas Jefferson-laboratorium in de staat Virginia in de Verenigde Staten, heeft met twee andere onderzoekers samengewerkt aan wat 'de ontdekking van het jaar' in de kernfysica zou kunnen worden genoemd.

Dankzij Latifa El Ouadrhiri zou het nu mogelijk zijn om de verdeling van de druk in een proton te meten. Haar onderzoek, dat afgelopen mei in het beroemde wetenschappelijke tijdschrift Nature werd gepubliceerd, onthult de driedimensionale kenmerken van een proton op basis van een reeks experimenten.

Veel Amerikaanse en buitenlandse tijdschriften hebben het onderzoek van Latifa El Ouadrhiri en haar team gepubliceerd en als grandioos beschrijven.

De Amerikaanse ambassade in Rabat greep ook de gelegenheid aan om de onderzoekster te feliciteren met "het bereiken van het onmogelijke in het de kernfysica".

Latifa El Ouadrhiri studeerde aan de Mohamed V Universiteit in Rabat voordat ze naar Frankrijk vloog, waar ze in 1991 promoveerde aan de Blaise Pascal Universiteit in Clermont-Ferrand

YouTube link

Videocredit: Nature Podcast
Photocredit: US Embassy Rabat (Facebook)

© Redactie 2018
marokkaanse
onderzoekster
latifa el ouadrhiri
kernfysica
ontdekking
proton
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi