Embargo Iran: Bourita waarschuwt Marokkaanse banken

buitenland
15
14 aug 11:01
De Marokkaanse regering waarschuwde vertegenwoordigers in de financiële en zakelijke sectoren van het land tegen de handel met Iran.
In een brief aan de 'Professionele Groep van Banken in Marokko' (GPBM) heeft de Marokkaanse minister van buitenlandse zaken, Nasser Bourita, de banken van het Koninkrijk opgedragen "alle nodige maatregelen te nemen" om de politieke gevolgen te vermijden die kunnen voortvloeien uit de handel met Iran", bericht L'Economiste.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde Marokkaanse bank- en financiële sectoren tegen handel drijven met Iran, inclusief transacties of deals in de automobiel- en luchtvaartsector, de aankoop van grondstoffen en de aankoop van Iraanse tapijten.

De instructie, in lijn met het beleid van de Verenigde Staten, is ook gericht op alle financiële transacties tussen Marokkaanse bedrijven en hun Iraanse tegenhangers.

De Amerikaanse economische sanctes volgden op het opzeggen van de atoomdeal met Iran. De eerste sancties gingen in op 6 augustus. In november volgen nog meer sancties.
© Redactie 2018
marokko
iran
embargo
banken
sancties
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
duitsland
politie
marokkaanse
noussair mazraoui
ado den haag
abdenasser el khayati
steekpartij
rusland
eu
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
hakim ziyech
amsterdam