Straatinterview: 'Stijging van het aantal bedelaars in Marokko' (video)

marokko
2
15 aug '18
Er zijn duizenden bedelaars in de diverse steden van het Koninkrijk. Het fenomeen heeft recent alarmerende proporties aangenomen.

Het aantal bedelaars stijgt in Marokko. Sommigen hebben er een baan op zich van gemaakt. Het zijn burgers van alle leeftijden en van verschillende geslachten die zich ermee bezighouden.

"Ik ben niet tegen het helpen van een persoon in nood, maar ik ben tegen agressie, omdat dat vaak het geval is. Je bent soms aan het winkelen en dan wordt je gevraagd om aalmoezen te geven", klaagt een vrouw in Casablanca.

Er is veel compassie bij Marokkanen, die bekend staan om hun solidariteit en hun hulp aan de behoeftigen. Degenen die in de onderstaande video zijn geïnterviewd klagen er echter over dat ze worden onderbroken in hun winkelen of bezigheden met familieleden of vrienden.

"Ik was eens wat aan het winkelen. Toen stond er ineens vóór het betalen van de handelaar een persoon recht voor me en vroeg me om geld te geven. Ik dacht dat ze me zou aanvallen", betreurt een andere burger in Casablanca.

Wat het fenomeen erger maakt is dat sommige professionele bedelaars kinderen exploiteren, en ze huren ze zelfs om het medelijden van mensen te winnen. Behoefte of zaken? Het is het een of het ander. Of allebei tegelijkertijd.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
bedelaars
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi