Eid Al-Adha: Alles wat je moet weten voordat je een schaap koopt in Marokko (video)

marokko
1
15 aug '18
Eid Al-Adha valt in Marokko dit jaar op woensdag 22 augustus.

Dit jaar heeft de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA  een reeks maatregelen getroffen om de kwaliteit van vee voor de slacht voor Eid Al Adha te waarborgen en rottend vlees te voorkomen, zoals vorig jaar het geval was.

Alle geit- en schapenhouders die hun vee aanbieden voor de slacht worden geregistreerd. Geit- en schapenhouders kunnen gratis hun schapen en geiten certificeren bij de daarvoor bevoegde instanties.

Deze certificering komt tot stand door een oormerk aan het oor van het dier. Elk oormerk heeft een serienummer. Als dat niet het geval is, is het niet aan te raden om het te kopen. Een schaap zonder oormerk is een ongeïdentificeerd schaap dat daarom gezondheidsrisico's kan inhouden. Mocht er toch een klacht binnenkomen over vlees van een dier dat is gecertificeerd, dan is de eigenaar van het dier voor de autoriteiten makkelijk terug te traceren.

ONSSA verstrekte ook een lijst met adviezen waarin het belang wordt benadrukt van observatie van het dier tijdens de kopen en erop te letten dat het geen symptomen van hoest of diarree vertoont. Naast het traditionele advies over hygiëne tijdens de verschillende fasen van het slachten, raadt ONSSA ook aan om het lichaam schoon te maken door het gedurende 24 uur op een koele plaats weg van eventuele besmettingshaarden te plaatsen. Het gesneden vlees moet ook worden gekoeld op een maximale temperatuur van 3 graden.

Le360 ging met een camera naar een boerderij in de regio van Berrechid om antwoord te krijgen op alle belangrijke vragen voordat consumenten een schaap kopen.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
eid al-adha
schaap
kopen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?