Fez: Burgers patrouilleren met knuppels tegen 'tcharmil'

marokko
2
16 aug '18
Gewapend met knuppels willen tientallen jongeren de inwoners van Ain Nokbi in Fez beschermen tegen "tcharmil".

Geconfronteerd met de groeiende misdaad waar de inwoners van Fez onder lijden, besloten jongeren in de stad om de operatie "nul agressie" te starten. Na het lanceren van een campagne op sociale netwerken, besloten deze jongeren om zich te wapenen om hun medeburgers te verdedigen.

Volgens H24Info gingen tientallen jongeren naar het buurtpark in Ain Nokbi, bewapend met een knuppel, om potentiële aanvallen tegen te gaan. Voor hen is deze operatie een manier om "de politie te helpen de tcharmil te bestrijden".

Internetgebruikers hebben inmiddels hun mening over dit initiatief gedeeld en de meningen zijn verdeeld. Tussen degenen die het anarchistisch noemen en weigeren nog meer agressie te verspreiden en anderen die in plaats daarvan dit initiatief aanmoedigen en hopen dat het een einde maakt aan de aanvallen die de stad onlangs heeft meegemaakt.

Ter herinnering, de stad Fez is de laatste tijd met het toneel geweest van een aantal aanvallen die paniek hebben veroorzaakt onder de inwoners. Afgelopen zaterdagavond werden agenten nog gedwongen om hun dienstwapens te gebruiken om een man neer te schieten. De man bracht burgers en politie in gevaar met een steekwapen. De man werd door de politie doodgeschoten.

© Redactie 2018
marokko
fez
burgers
patrouilleren
tcharmil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi