Afrika Cup 2019: Marokko blijft voorlopig uit beeld als alternatief gastland

marokko
0
16 aug '18
Volgens de laatste berichten, rechtstreeks vanuit de Afrikaanse voetbalbond CAF, is gastland Kameroen prima in staat om de hosting van het toernooi binnen de eigen grenzen te houden.

Het lijkt erop, zo onderstreept de rechterhand van de voorzitter van de CAF, dat Kameroen gewoon gastland blijft van de Afrika Cup van 2019. Het toernooi wat de komende editie voor het eerst in de zomermaanden afgewerkt gaat worden, voorheen altijd in januari en februari gespeeld, is niet te hoog gegrepen voor de huidige organisator. Eerder werden veelvuldig vraagtekens gezet bij de nog te realiseren speelhavens en andere infrastructuur die het toernooi behoeven. Aansluitend op deze in gang gezette geruchtencarrousel werd Marokko genoemd, het land zou de organisatie van het toernooi overnemen als het voormalige gastland niet in staat bevonden werd om deze eindronde van de grond te krijgen. 

Geen enkele twijfel vanuit de CAF over doorgang Afrika Cup 2019 in Kameroen
De eerder genoemde assistent van CAF-voorzitter Ahmad Ahmad, de Nigeriaan Amaju Melvin Pinnick stelt op basis van recente inspecties dat er geen enkele twijfel bestaat over de doorgang van het vlaggenschip van de bond in Kameroen. In gesprek met de BBC zei hij er het volgende over: ''Onze voorzitter staat voor de volle honderd procent achter hetgeen hier op wordt gezet. Ik voorzie hem dagelijks van updates over de gang van zaken, iets wat hem nog enthousiaster maakt. Hij is er dan ook stellig van overtuigd dat men in Kameroen deze klus gaat klaren.''

Photocredit: CAFonline.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
afrika cup
caf
kameroen
frmf
gastland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi