Een onderzoeksteam in Syrië om de repatriëring van Marokkaanse vrouwen te bestuderen

buitenland
34
17 aug '18
De vrouwen willen heel graag met hun kinderen terug naar Marokko.
Een Marokkaans-Spaans onderzoekssteam arriveerde vier dagen geleden in Syrië om ter plaatse onderzoek te verrichten betreffende de repatriëring van Marokkaanse vrouwen in het noorden van het land. De informatie werd donderdag onthuld door Mohamed Ben Aissa, hoofd van het Noordelijk Observatorium voor Mensenrechten in Marokko (ONERDH).

"Het team arriveerde in het gebied dat onder controle van de Syrische Democratische Strijdkrachten is en begon met het individueel interviewen van Marokkaanse vrouwen", vertelde hij aan nieuwssite Yabiladi.

"Deze interviews duurden enkele uren, gezien de gevoelige aard van de zaak. Onderzoekers hebben de reizen van deze Marokkaanse vrouwen nauwlettend gevolgd".

De onderzoekers onderzoeken de rollen die deze vrouwen speelden toen ze deel uitmaakten van daesh. "Deze vrouwen moesten ook vertellen hoe ze aan daesh konden ontsnappen", zei Ben Aissa.

Volgens de mensenrechtenactivist waren deze vrouwen opgelucht toen ze hoorden over de komst van het team. "Het lijkt erop dat de crisis van deze gestrande Marokkaanse vrouwen in Syrië binnenkort ten einde zal zijn", concludeerde hij.
© Redactie 2018
marokkaanse
vrouwen
syrie
onderzoeksteam
repatrieren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
saoedi-arabie
onderwijs
mohamed morsi
moskee
iran
moslimbroederschap
can2019
syrië
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech