Corruptie: Arts gearresteerd na melding bij 'kliklijn'

buitenland
3
17 aug '18
De arts die werkzaam is in Casablanca, werd op heterdaad betrapt.
Het gratis nummer (0800-0047-47) waar burgers op een snelle manier melding kunnen maken van corruptiegevallen, blijft "slachtoffers" maken onder overheidsfunctionarissen. 

Het laatste geval is een arts die in het Bouafi-ziekenhuis in Casablanca werkt, bericht het dagblad Assabah. Na een melding van een burger bij de 'kliklijn' werd een val voor de arts gezet. De arts werd vervolgens betrapt op het aannemen van 600 dirham smeergeld en het onterecht afgeven van een ​​30-daagse medische verklaring van lichamelijke handicap. Dit gebeurde afgelopen zondag, maar Assabah schrijft dat de aangehouden arts eerder het onderwerp is geweest van verschillende klachten.

De krant herinnert eraan dat dit op zijn minst het tweede geval is na de zaak waarbij een andere arts betrokken was in Ksar El Kebir. Die arts werd gearresteerd op het moment dat hij 50 dirham smeergeld aannam. Afgelopen maandag, schrijft Assabah, werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf gelijk aan de periode van zijn hechtenis, en een boete van 500 dirham.

De krant stelt dat de cultuur van het aan de kaak stellen van corruptie bij de burgers begint te groeien door de invoering van het gratis nummer. Maar vooral dankzij de garanties die aan klokkenluiders worden gegeven, met in de eerste plaats anonimiteit. Volgens de statistieken van de officier van justitie onder leiding van Mohamed Abdennabaoui heeft het gratis nummer tot nu toe geleidt tot de arrestatie van 31 personen. Sommigen van hen zijn al veroordeeld, terwijl anderen werden vrijgelaten.
© Redactie 2018
marokko
corruptie
kliklijn
arts
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
saoedi-arabie
onderwijs
mohamed morsi
moskee
iran
moslimbroederschap
can2019
syrië
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech