Corruptie: Arts gearresteerd na melding bij 'kliklijn'

buitenland
3
17 aug '18
De arts die werkzaam is in Casablanca, werd op heterdaad betrapt.
Het gratis nummer (0800-0047-47) waar burgers op een snelle manier melding kunnen maken van corruptiegevallen, blijft "slachtoffers" maken onder overheidsfunctionarissen. 

Het laatste geval is een arts die in het Bouafi-ziekenhuis in Casablanca werkt, bericht het dagblad Assabah. Na een melding van een burger bij de 'kliklijn' werd een val voor de arts gezet. De arts werd vervolgens betrapt op het aannemen van 600 dirham smeergeld en het onterecht afgeven van een ​​30-daagse medische verklaring van lichamelijke handicap. Dit gebeurde afgelopen zondag, maar Assabah schrijft dat de aangehouden arts eerder het onderwerp is geweest van verschillende klachten.

De krant herinnert eraan dat dit op zijn minst het tweede geval is na de zaak waarbij een andere arts betrokken was in Ksar El Kebir. Die arts werd gearresteerd op het moment dat hij 50 dirham smeergeld aannam. Afgelopen maandag, schrijft Assabah, werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf gelijk aan de periode van zijn hechtenis, en een boete van 500 dirham.

De krant stelt dat de cultuur van het aan de kaak stellen van corruptie bij de burgers begint te groeien door de invoering van het gratis nummer. Maar vooral dankzij de garanties die aan klokkenluiders worden gegeven, met in de eerste plaats anonimiteit. Volgens de statistieken van de officier van justitie onder leiding van Mohamed Abdennabaoui heeft het gratis nummer tot nu toe geleidt tot de arrestatie van 31 personen. Sommigen van hen zijn al veroordeeld, terwijl anderen werden vrijgelaten.
© Redactie 2018
marokko
corruptie
kliklijn
arts
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
botola pro
real madrid
dgsn
golaso
champions league
fc groningen
haven
uefa
mohammed ihattaren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten