Marrakech: arrestatie van twee Spanjaarden die onderwerp zijn van internationaal arrestatiebevel

buitenland
0
19 aug 17:01
De twee personen werden gezocht voor internationale drugshandel.
De politie van Marrakech arresteerde op vrijdag 17 augustus twee personen met de Spaanse nationaliteit die het onderwerp waren van een internationaal arrestatiebevel dat door de Spaanse gerechtelijke autoriteiten was uitgevaardigd voor hun betrokkenheid bij internationale drugshandel, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) geeft aan dat de twee personen werden aangehouden op de basis van een mandaat van de internationale politieorganisatie Interpol. De twee personen, die illegaal in Marokko woonden, werden aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij internationale drugshandel aan boord van een helikopter in Spanje die resulteerde in de inbeslagname van 540 kg chira in 2012.

De twee personen werden in bewaring gesteld ter beschikking van het onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket, in afwachting van de procedure voor hun uitlevering aan de Spaanse gerechtelijke autoriteiten die het aanhoudingsbevel uitvaardigden, voegt dezelfde bron toe.

Deze operatie maakt deel uit van de versterking van de internationale samenwerking op veiligheidsgebied en, in het bijzonder, in de strijd tegen alle vormen van grensoverschrijdende criminaliteit, concludeerde de verklaring.
© Redactie 2018
marokko
marrakech
internationaal
arrestatiebevel
drugshandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
tunesië
vriendschappelijk
radès
afrika cup 2019
team marokko
interlandkeuze
hogesnelheidstrein
hogesnelheidslijn
aglou
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa