Koninklijk pardon voor 450 personen

buitenland
5
20 aug '18
Onder hen zijn 22 personen die veroordeeld zijn voor extremisme en terrorisme.
Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de 'Dag van de Revolutie van de Koning en het Volk' verleende Koning Mohammed VI een Koninklijk pardon aan 450 personen.

Sommigen van hen zitten in detentie en anderen zijn op vrije voeten, veroordeeld door de verschillende rechtbanken van het Koninkrijk, meldde een verklaring van het ministerie van Justitie. Ter verduidelijking, een Koninklijk pardon betekent niet voor alle gevangenen dat zij worden vrijgelaten, zo zijn er ook enkelen van wie de doodstraf is omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

Onder de 450 personen zijn 22 personen die veroordeeld zijn voor extremisme en/of terrorisme. Deze 22 personen namen deel aan de tweede editie van het programma "Verzoening" (Moussalaha), gericht op re-integratie van deze gevangenen en verzoening met de samenleving.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking tussen de de algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR), het ministerie voor de Mensenrechten, het ministerie van Justitie, het ministerie van Habous en Islamitische Zaken, de Hoge Raad voor de Rechtspraak, de Nationale Raad voor de Mensenrechten, de Rabita Mohammadia van de Ulemas en de Mohammed VI Stichting voor de Reïntegratie van Gevangenen.

Deze 22 personen hebben een Koninklijk pardon gekregen nadat zij hun ideologische richtlijnen hebben herzien en officieel alle vormen van extremisme en terrorisme afwijzen, evenals hun sterke gehechtheid hebben aangetoond aan de wetten en regels van de natie en nationale instellingen.
© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
koninklijk pardon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
botola pro
real madrid
dgsn
golaso
champions league
fc groningen
haven
uefa
mohammed ihattaren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten