Binnenkort lancering van Careem in Marrakech en Fez

marokko
0
20 aug '18
Na het vertrek van Uber, doet Careem goede zaken in Marokko.

Een maand na de ondertekening van de overeenkomst met de twee vakbonden die meer dan 6000 taxichauffeurs vertegenwoordigen op het nationale grondgebied (UNT en SDT), en de lancering van het boeken van taxi's via de smartphone in de stad Tanger, zei Careem in een gunstige situatie te verkeren.

Ongeveer 2000 chauffeurs en honderd taxi's hebben zich al bij het transportnetwerk aangesloten, zei Ibrahim Manna, directeur 'Emerging Markets Careem', aan medias24.

Careem is geen eigenaar van voertuigen. Het bedrijfsmodel van het bedrijf vertrouwt uitsluitend op het bemiddelingsplatform (via de Careem app) tussen een persoon die eigenaar is van een passagiersvoertuig of een taxichauffeur en een passagier die op nationaal niveau wil reizen.

De differentiatie die de maatschappij presenteert in relatie tot het bestaande transportaanbod in Marokko hangt samen met nabijheid en kwaliteit van de bestuurder en het voertuig.

Auto's moeten voldoen aan compromisloze kwaliteitsnormen. Modellen die meer dan 5 jaar oud zijn, worden categorisch geweigerd, het technische onderhoud is een vereiste en aanvullende controles van de staat van het voertuig worden regelmarig uitgevoerd. Aanpassingen voor airconditioning en multimedia zijn vereist.

Careem's chauffeurs, die 'captains' worden genoemd, zijn als zelfstandige werkzaam en daarom niet in dienst bij Careem volgens een standaard arbeidscontract. De chauffeurs moeten aantonen dat zij geen strafblad hebben.

"Captains zijn getraind in nieuwe technologieën en klantenservice", zei Ibrahim Manna. Captains volgen een versnelde training om het gebruik van de app onder de knie te krijgen en om een bepaald niveau van klantenservice te garanderen.

De Careem-vloot in Marokko bereikte al 2000 chauffeurs. Op dit moment hebben zich nog eens honderd chauffeurs zich aangesloten bij de vloot na de overeenkomst met de vakbonden UNT en SDT. "De overeenkomst is meer dan een partnerschap, we hebben chauffeurs opgeleid om nieuwe technologieën te gebruiken en hebben hen voorzien van een ziekteverzekering", zei Manna.

Het management is ambitieus. Careem streeft ernaar zijn territoriale dekking uit te breiden. De lancering van de dienst in Fez en Marrakech zal "zeer binnenkort" plaatsvinden. Het management verkent ook andere activiteiten, zoals het bestellen en bezorgen van maaltijden en digitaal bankieren.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
fez
careem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi