Amerikaanse ambassade in Ankara beschoten

buitenland
42
20 aug 14:05
Onbekenden hebben de ambassade van de Verenigde Staten in de Turkse hoofdstad Ankara met geweerschoten onder vuur genomen.
Dit meldden de Turkse media maandagochtend. De vier of vijf schoten werden afgevuurd vanuit een rijdende auto.

Enkele kogels raakten het raam van een wachtpost, maar niemand raakte gewond. Onbekend is om hoeveel schutters het gaat. Ze slaagden erin te ontkomen. De politie is op zoek naar de daders en de witte wagen waarin ze zaten.

Op beelden van de omroep Haberturk is te zien dat agenten de schade aan een van de ingangen van het gebouw inspecteren. Op de plek zijn ook patroonhulzen gevonden. De Amerikaanse ambassade zou deze week dicht zijn in verband met Eid al-Adha, het offerfeest. Het pand was, evenals het consulaat in Istanbul, al vaker het doelwit van militanten. De bedreigingen zijn legio.

De betrekkingen tussen de VS en Turkije zijn momenteel zeer gespannen. De regeringen van beide landen hebben onder andere een conflict over de Amerikaanse dominee Andrew Brunson, die in Turkije op beschuldiging van terrorisme wordt vastgehouden.

De VS hebben onlangs sancties en strafheffingen aan Turkije opgelegd als drukmiddel om Brunson vrij te krijgen. Als gevolg daarvan is de nationale munteenheid, de lira, de afgelopen tijd sterk in waarde gedaald. President Recep Tayyip Erdogan spreekt van een "economische oorlog".
© ANP 2018
turkije
ankara
ambassade
verenigde staten
beschoten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
boot
hogesnelheidstrein
vn
team marokko
khashoggi
macron
medhi benatia
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa