Een kijkje bij Oum Rabia (video)

marokko
2
De bronnen van Oum Rabia, in het hart van de Midden-Atlas, ervaren in deze tijden van hitte een grote toestroom van vakantiegangers uit alle regio's van Marokko.

Gezinnen en hun kinderen genieten al in de vroege uren van de dag van de frisheid van het water. Vakantiegangers, zelfs als ze kamperen onder geïmproviseerde onderkomens, bereiden hun maaltijden ter plaatse en nippen genietend van hun muntthee.

Maar deze opmerkelijke plaats wekt de indruk vergeten te worden door de lokale autoriteiten. Ondervraagd door Lefr360 roepen de vakantiegangers de gekozen functionarissen van Khénifra op om zich bezig te houden met de realisatie van een basisinfrastructuur die hard nodig is in dit zeer drukke gebied. "Het is een schande dat deze plaats in dezelfde zielige staat verkeert waarin het onder het protectoraat stond", zegt één van hen.

Oum Rabia ligt bij de stad M'rirt, onder Khénifra. De bronnen van Oum Rabia worden gevoedt door de rivier Oum Er-Rbia. Oum Er-Rbia is de op één na langste rivier van Marokko en 555 km lang.YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
oum rabia
midden-atlas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi