Fez: Politie gaat genadeloze strijd aan met criminaliteit

marokko
5
20 aug '18
Politieoperaties resulteerden in de arrestatie van meer dan 3600 personen in iets meer dan zes weken.

In Fez leidt de politie een genadeloze strijd tegen criminaliteit. Van 1 juli tot 18 augustus resulteerde politieoperaties in verschillende delen van de stad tot de arrestatie van niet minder dan 3665 verdachten, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia vandaag.

Verificatie van hun identiteit onthulde dat 769 van hen al het onderwerp waren van zoekbevelen op lokaal of nationaal niveau. Ze worden gezocht voor diefstal, knokpartijen, bezit van messen, het verwonden van andere met messen, drugsbezit en drugshandel (waaronder harddrugs) en oplichting.

De krant bericht ook dat jongeren via een oproep op sociale netwerken onder de hashtag "nul-agressie", een initiatief hebben gelanceerd dat gericht is op het creëren van patrouilles in een van de populaire wijken van de stad. Dit initiatief werd opgericht om misdaad te bestrijden en in het bijzonder mishandeling en diefstal.

In een persbericht van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), dat door de krant wordt aangehaald, geeft de politie aan nota te hebben genomen van dit initiatief. Zo bleek na onderzoek dat het initiatief legaal is gestart, nadat alle nodige stappen zijn ondernomen bij de lokale autoriteiten, en met name gericht is op nachtbewaking voor een veilige woonomgeving.

© Redactie 2018
marokko
fez
politie
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi