Preventieve maatregelen om schorpioensteken en slangenbeten te voorkomen in Marokko

buitenland
10
21 aug '18
Het ministerie van Volksgezondheid geeft de Marokkaanse burgers enkele adviezen middels een uitgegeven verklaring.
Het ministerie van Volksgezondheid dringt er bij de burgers op aan om preventieve maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen schorpioensteken en slangenbeten. Vooral tijdens het zomerseizoen wanneer gevallen van vergiftiging frequent voorkomen, vooral in landelijke gebieden, bericht het ministerie middels een verklaring.

Elk jaar worden meer dan 25.000 gevallen van schorpioensteken en zo'n 350 slangenbeten landelijk gemeld. Voor een betere bescherming tegen deze gevaren adviseert het ministerie van Volksgezondheid burgers om graslanden, rotsachtige plaatsen en holen te vermijden en om systematisch schoenen en kleding te controleren.

Op het niveau van het woongebied benadrukte het ministerie de noodzaak om in de buurt van huizen en het omliggende gebied te wieden, terwijl gaten en holen in muren, plafonds en betegelde wanden moeten worden afgesloten om te voorkomen dat giftige dieren de huizen binnendringen.

In geval van een steek of beet benadrukt het ministerie van Volksgezondheid de noodzaak om het slachtoffer met spoed over te dragen aan de dichtstbijzijnde hulpdienst, wetende dat elke vertraging bij het behandelen van dergelijke gevallen de effectiviteit van de interventie beperkt. Het gebruik van traditionele methoden leidt vaak tot ernstige complicaties, waarschuwt de verklaring.

Daarnaast herinnerde het ministerie de burgers eraan dat er 24 uur per dag een telefoonlijn (0537686464 of 0810000180) bereikbaar is om te communiceren met het centrum voor vergiftiging en geneesmiddelenbewaking van Marokko (CAPM) en om te informeren naar preventie en omgaan met gevallen van vergiftiging.

Met betrekking tot de behandeling met tegengif (antidotum) wees het ministerie erop dat behandeling met antidotum bij een schorpioensteek is opgegeven vanwege zijn bewezen inefficiëntie door wetenschappelijke studies en onderzoek.

Voor slangenbeten helpt antidotum behandeling, hoewel niet voldoende, om de toestand van de patiënt te verbeteren, complicaties te voorkomen en de duur van ziekenhuisopname te verkorten. Dit type behandeling werd in 2011 geïntegreerd in het protocol voor medische zorg.

Antidotum handeling voor slangenbeetvergiftiging wordt uitgevoerd in gezondheidsfaciliteiten onder toezicht van een gespecialiseerde arts, op voorwaarde dat de gewonde persoon met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht.

Deze behandeling is beschikbaar in ziekenhuizen in gebieden die het meest blootgesteld zijn aan het risico van een beet, waaronder Souss-Massa, Marrakech-Safi, Laayoune-Sakia El Hamra, Guelmim-Oued Noun, Beni Mellal-Khenifra, Fes-Meknes, Tanger-Tétouan Al Hoceima, Casablanca-Settat en Rabat-Sale-Kenitra.
© Redactie 2018
marokko
preventief
maatregelen
schorpioensteken
slangenbeten
ministerie
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
moskee
arrestatie
saoedi-arabie
terrorisme
onderwijs
mohamed morsi
morsi
iran
moslimbroederschap
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech