WK 2030: 'Algerije beslist binnenkort over samenwerking met Marokko'

marokko
30
21 aug '18
In Algerije zijn ze er bijna uit en hoe het er nu naar uitziet staan ze er niet onwelwillend tegenover.

Meteen nadat het joint-bid van de VS, Canada en Mexico werd verkozen boven de Marokkaanse kandidatuur (red. toewijzing WK 2026 in juni jl.), stelde Marokko zich beschikbaar als kandidaat voor de organisatie van het eindtoernooi in 2030. Tot voor kort, los van de geruchten die de ronde in de Marokkaanse media, was het ook het enige land wat oog had voor de organisatie van het vlaggenschiptoernooi van de FIFA. Nu lijkt er echter hulp uit onverwachte hoek te komen, buurland Algerije zou zich zeer waarschijnlijk aan de zijde van Marokko willen scharen om de hosting van het grootste voetbalevenement toebedeeld te krijgen. 

Voorzitter Algerijnse voetbalbond FAF doet aankondiging; komende maand buigt ministerraad zich over het plan
Deze mogelijke samenwerking lijkt nu al serieuze vormen aan te nemen. Afgaande op wat er momenteel rondgaat in de Algerijnse media, onlangs onderstreept door het medium Annahar, is men druk in beraad om dit voornemen op papier te krijgen. De voorzitter van de Algerijnse bond, Khaireddine Zetchi, zou hebben aangekondigd dat de ministerraad in het land zich de volgende kalendermaand gaat buigen over het voornemen om het WK in 2030 te organiseren.

Ook in de UNAF, de overkoepelende voetbalbond in Noord-Afrika, viel dit nog te ontwikkelen joint-bid in de goede smaak. Afgelopen zaterdag tijdens een bijeenkomst van die betreffende organisatie kreeg men verschillende verantwoordelijken enthousiast voor deze gezamenlijke gooi naar de hosting van het WK. Het zou overigens heel goed kunnen dat ook Tunesië zich aansluit bij Algerije en Marokko, wellicht later meer hierover. 

Photocredit: Morocco26.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
wk 2030
fifa
joint bid
frmf
faf
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi