Azilal: Een kijkje bij de Ouzoud watervallen (video)

marokko
2
De Midden-Atlas in Marokko biedt betoverende plekken met zijn dichte bossen en zijn onuitputtelijke bronnen van water, zoals Oum Rabia en de Ouzoud-watervallen.

Ouzoud is een Marokkaans dorp op ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Beni Mellal en 150 kilometer ten noordoosten van de stad Marrakech. Ouzoud is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko. De Fransen noemen deze watervallen Cascades d'Ouzoud. De watervallen zijn ongeveer 110 meter hoog.

In Ouzoud zijn verschillende campings te vinden, maar Ouzoud wordt vooral door dagjesmensen aangedaan, vandaar dat bij de watervallen verschillende eetgelegenheden gevestigd zijn. De watervallen zijn vooral in de lente spectaculair, als de waterhoeveelheid nog groot is door het smeltwater uit de bergen.

Net als bij de bronnen van Oum Rabia, worden de watervallen van Ouzoud beïnvloed door het gebrek aan moderne infrastructuur. Beide sites zijn verzwakt door het gebrek aan adequate faciliteiten (moderne openbare toiletten, onderkomens voor gezinnen, geplaveide parkeergarages, wegen).

Niettemin worden deze plaatsen (Oum Rabia en de watervallen van Ouzoud) nog steeds druk bezocht door vakantiegangers, zowel nationaal als buitenlanders. Het is tijd voor de gekozen functionarissen in de regio om de handen uit de mouwen te steken en actie te ondernemen om deze natuurlijke wonderen te behouden. Er zijn gelukkig al wel veel kleine eetgelegenheden die uitstekende traditionele Marokkaanse gerechten serveren en kleine souvenirwinkeltjes.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
azilal
ouzoud
watervallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi