Bolton: conflict Turkije kan direct eindigen

buitenland
15
22 aug '18
Turkije kan een einde maken aan het diplomatieke conflict met de Verenigde Staten door de Amerikaanse predikant Andrew Brunson te laten gaan.

Dat zegt de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton, die Ankara voorhoudt dat "deze crisis direct kan worden beëindigd" als de geestelijke "zonder voorwaarden" kan vertrekken.

Bolton concludeerde tijdens een bezoek aan Israël dat ."de Turkse regering een grote fout heeft gemaakt door pastoor Brunson niet te laten gaan". Hij stelde ook dat het Turkse lidmaatschap van de NAVO voor Washington nog niet ter discussie staat. "We zijn gericht op Brunson en andere Amerikanen die onrechtmatig zijn gedetineerd door de Turkse regering. We verwachten een oplossing."

Het lot van Brunson is de inzet van een hoogopgelopen diplomatieke ruzie tussen de NAVO-bondgenoten. De predikant wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van twee jaar geleden. De VS eisen zijn vrijlating en hebben onder meer sancties opgelegd aan twee Turkse ministers.

© ANP 2018
turkije
verenigde staten
brunson
conflict
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi