Haven Tarfaya: werkzaamheden om het concurrentievermogen van de regio te versterken

economie
0
23 aug '18
Bagger- en verwijderingswerken om de toegangsvoorwaarden tot de haven van Tarfaya te verbeteren, zullen binnenkort door de Nationale Havenautoriteit (ANP) worden gelanceerd.
Na de voltooiing van verschillende uitbreidingswerken, zal de Nationale Havenautoriteit (ANP) binnenkort bagger- en verwijderingswerken starten om de voorwaarden voor toegang tot de haven te verbeteren om veerboten van de Canarische Eilanden te kunnen ontvangen. Dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Laayoune-Sakia El Hamra en het concurrentievermogen van de regio versterken, bericht Aujourd’hui le Maroc.

Tot nu toe was de haven van Tarfaya onderhevig aan het probleem van dichtslibben. Dankzij dit project zal de visserijactiviteit weer worden hervat en een veerbootlijn met de Canarische eilanden zal worden gelanceerd.  Dit project maakt deel uit van de Nationale Havenstrategie 2030, die zich richt op het creëren van een competitief knooppunt van havens in de zuidelijke provincies.

Nog een aankondiging: aan de havenzijde van Laayoune is een uitbreiding van het bestaande handelsplatform gepland en ook de haven van Boujdour zal worden uitgebreid met meer werven.
© Redactie 2018
marokko
tarfaya
haven
concurrentievermogen
veerboten
canarische eilanden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
politie
turkije
frankrijk
ridouan taghi
brand
said razzouki
aanslag
moord
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso