Interlandkeuze: 'FRMF gaat opnieuw achter Arsenal's Guendouzi aan'

marokko
5
23 aug '18
Na vlak voor het WK een 'nee' te hebben geïncasseerd van de kersverse Gunner gaat de Marokkaanse voetbalbond het binnenkort weer proberen.

Mattéo Guendouzi kan zich na zijn zomerse transfer met recht basisspeler noemen van het Arsenal van trainer Unai Emery. De nog maar 19-jarige middenvelder speelde in de voorbereiding al een prominente rol in het nog te vormen collectief van de Spanjaard, nu heeft hij ook in competitieverband zijn plek weten op te eisen. De eerste 2 speelrondes van de Premier League (red. 0-2 verlies Manchester City en 3-2 verliest Chelsea) bracht de Frankrijk U20-international voor de volledige speeltijd binnen de lijnen door. 

Marokkaanse bond FRMF gaat werk maken van Guendouzi
Als zoon van een Franse moeder en Marokkaanse vader is voor de aanvaller de weg vrij om behalve voor Frankrijk óók voor Marokko uit te komen. Nadat hij de jeugdelftallen Frankrijk U18, U19 en U20 doorliep, probeerde men vorig jaar al vanuit de bond Guendouzi overtuigd te krijgen om uit te wijken naar Marokko. Naar wat nu bekend is, de laatste berichten vanuit Marokko, heeft ook bondscoach Hervé Renard tevergeefs getrokken aan de voormalig speler van FC Lorient. 

Vlak voor het WK zou hij gepolst zijn, toen kreeg men dus helaas nul op het rekest. Wel is nu duidelijk dat men zeer binnenkort weer een poging gaat wagen, wellicht al met het oog op de naderende kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2019 (7 september thuis tegen Malawi). De man die hiervoor is aangesteld is Ahmed Chouari, sleutelpersoon binnen de bond die zicht ontfermt over aan te trekken krachten uit Frankrijk. 

Photocredit: RTE

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
mattéo guendouzi
arsenal
frmf
interlandkeuze
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi