Spanje zet bestormers van hek bij Sebta meteen weer uit naar Marokko (video)

marokko
9
23 aug '18
Mét toestemming van de Marokkaanse autoriteiten.

Honderden sub-Sahara migranten bestormden woensdag 22 augustus de hekken bij de grensovergang met Sebta. De bestorming ging gepaard met veel geweld. De migranten gooiden met zuur naar grensbewakers aan beide kanten van de grens. Zeven Spaanse grensbewakers riepen daarbij brandwonden op. 116 migranten wisten uiteindelijk de Spaanse enclave te bereiken.

In een ongekende operatie en met goedkeuring van de Marokkaanse autoriteiten werden de migranten vanmiddag omstreeks 12:00 uur weer per bus de Marokkaanse grens overgezet. Dit is de eerste keer dat zoveel migranten in één keer door de Spaanse autoriteiten zijn uitgezet. In het verleden werden wel eens kleine groepen van niet meer dan tien migranten teruggestuurd naar het Koninkrijk, maar nu is de operatie enorm.

"De massale uitzetting deze keer, betekent voor deze migranten, meestal van sub-Sahara afkomst, dat de doorgang door het hoge hek niet langer wordt getolereerd", zei een Spaanse bron tegen Lefr360. Dit is een "ontmoedigende handeling die serieus moet worden genomen door illegale migranten".

Onlangs verzocht Marokko bij de Europese Unie (EU) om logistieke en financiële steun om met de migratiestromen om te gaan. Spanje en Duitsland hebben dit Marokkaanse verzoek publiekelijk gesteund.

In de onderstaande video is te zien hoe blij de migranten gisteren waren toen zij Spaans grondgebied hadden bereikt. Ze riepen "Bosa! (overwinning), Bosa!, Bosa!"

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
spanje
sebta
migranten
uitgezet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi