PEC Zwolle krijgt 'oude bekende' Bouy weer op huurbasis binnen

marokko
0
24 aug '18
De 25-jarige middenvelder, tegenwoordig contractspeler van Leeds United, begint binnenkort aan zijn derde termijn in het MAC³PARK stadion.

Met zijn nog maar 25 jaar heeft Ouasim Bouy inmiddels al 9 verschillende clubs versleten. Na zijn kortstondige verblijf bij het Amsterdamse Zeeburgia maakte hij op zeer jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax om vervolgens op 18-jarige leeftijd voor zijn eerste buitenlandse avontuur te gaan, het jeugdproduct van de Toekomst koos voor een lucratief contractje bij 'de Oude Dame'. 

Ook bij Leeds United komt Bouy niet aan de bak, PEC Zwolle biedt uitkomst
Doorbreken bij Juventus deed Bouy echter niet, zijn verblijf daar werd met name gekenmerkt door uitleenbeurten aan formaties uit verschillende Europese competities. Zo speelde de verdedigende middenvelder voor onder andere HSV Hamburg, Panathinaikos en US Palermo. Bij PEC Zwolle kwam hij tot vandaag maar liefst 2 keer in de plannen voor, technisch directeur Gerard Nijkamp keert dan ook vanuit tevredenheid terug naar Bouy. ''Dat we bij Ouasim zijn uitgekomen is geen toeval. In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten. Het stemt mij dan ook tot tevredenheid dat Ouasim opnieuw voor PEC Zwolle heeft gekozen.''

Bouy staat sinds vorige zomer onder contract bij Leeds United, actief op het tweede niveau in Groot-Brittannië. Die club leende hem tot het begin van 2018 uit aan de Spaanse derdedivisionist Cultural Leonesa.  

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
ouasim bouy
pec zwolle
eredivisie
leeds united
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi