Berkane: Aanplantingsproject van 100 hectare vijgenbomen

economie
1
24 aug 16:16
In de landelijke gemeente Aghbal in de provincie Berkane zal volgend jaar een aanplantingsproject van 100 hectare vijgenbomen worden gestart voor een investering ter waarde van 4 miljoen dirham.
Dit landbouwproject, dat zich richt op de vervanging van graangewassen door fruitbomen, maakt deel uit van het Green Morocco Plan, met als doel de vijgenindustrie nieuw leven in te blazen, aldus de managers van het Regionaal Directoraat voor Landbouw.

Ongeveer 56 boeren zullen profiteren van deze ontwikkeling en verbetering van de vijgencultuur, waarvan de duur gespreid is over vier jaar.

Op de lange termijn zal dit ambitieuze project het mogelijk maken om de jaarlijkse productie van deze sector te verhogen van 750 naar 1500 ton, om het inkomen van de boeren te verbeteren van 22.000 dirham per hectare naar 52.000 dirham, naast de creatie van 4.000 werkdagen per jaar.

Het is ook bedoeld om dit fruit het hele jaar door beschikbaar te maken door het drogen van ongeveer 200 ton vijgen en de verpakking van ongeveer 1200 ton verse vijgen per jaar.
© Redactie 2018
marokko
berkane
vijgenbomen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
teammarokko
khashoggi
hogesnelheidslijn
clarence seedorf
hogesnelheidstrein
nationale
moord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa