Mohammed V Universiteit in Rabat de beste universiteit in Marokko

marokko
26
25 aug '18
De Mohammed V Universiteit in Rabat staat bovenaan de lijst van Marokkaanse universiteiten in de internationale ranglijst van de beste universiteiten ter wereld.

In de 'Ranking Web of Universities 2018' werd de Mohammed V Universiteit in Rabat op nationaal niveau als eerste gerangschikt, op de 30e plaats op Afrikaans niveau en op 1825e plaats op mondiaal niveau, op een totaal van 11.992 academische instellingen over de hele wereld. De Cadi Ayad Universiteit in Marrakech werd als tweede gerangschikt in Marokko, 33e in Afrika en 1931e in de wereld.

Deze internationale ranglijst blijft gedomineerd door Amerikaanse universiteiten. De prijs voor de beste universiteit ter wereld in 2018 ging naar "Harvard University", gevolgd door "Stanford University" en "Massachusetts Institute of Technology".

Opgemerkt moet worden dat deze 'Ranking Web of Universities 2018' ranking is gebaseerd op vier criteria, waaronder de aanwezigheid op het internet van het hoofddomein van de instelling, impact, openheid en uitmuntendheid van de instelling.

© Redactie 2018
marokko
rabat
universiteit
mohammed v
internationale
ranglijst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?