Twee Marokkaanse-Nederlanders gearresteerd in Marokko voor betrokkenheid bij liquidatie La Créme

marokko
1
26 aug '18
Nieuwe ontwikkelingen in de liquidatiezaak die vorig jaar november plaatsvond bij café La Créme in Marrakech.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) gaf zojuist een verklaring uit waarin nieuwe ontwikkelingen worden onthuld. De twee gearresteerde verdachten zijn de broers van de belangrijkste aanstichter en het meesterbrein van de liquidatie, aldus de verklaring.

Er was een internationaal aanhoudingsbevel en een nationaal zoekbevel tegen de twee uitgevaardigd. Ze werden aangehouden in aparte woningen in een douar langs de nationale weg tussen de stad Al Hoceima en Oued Laou.

Deze aanhouding werd mogelijk dankzij goede samenwerking tussen DGSN en de inlichtingendienst DGST. De onderzoeken hebben het mogelijk gemaakt om de rechtstreekse betrokkenheid van de twee verdachten en hun deelname aan deze liquidatie vast te stellen. De liquidatie werd uitgevoerd in opdracht van hun broer, die zich buiten het nationale grondgebied bevindt. De twee verdachten zouden materiële en logistieke ondersteuning hebben verleend aan de twee buitenlandse burgers die verantwoordelijk zijn voor de fysieke uitvoering van de liquidatie, aldus de verklaring.

Doorzoekingen van de veiligheidsdiensten in de verblijfplaatsen van de twee verdachten leidde tot de inbeslagname van geldbedragen, mobiele telefoons en documenten voor luxe auto's die door de twee gearresteerde personen werden gebruikt, voegt DGSN eraan toe.

De twee verdachten werden in politiehechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het bevoegde parket, om alle omstandigheden van deze zaak te verhelderen. De verklaring merkt tot slot op dat er doorlopend onderzoek wordt uitgevoerd op nationaal niveau  terwijl op internationaal niveau wordt doorgewerkt om de belangrijkste aanstichter van deze misdaad te arresteren.

Ter herinnering, op 2 november 2017 vond er een liquidatie plaats in café La Créme in Marrakech. Een geneeskunde student, Hamza C., werd hierbij geliquideerd. Hij was echter niet het doelwit, de schutters vergisten zich. Het eigenlijke doelwit was de eigenaar van het café. 

© Redactie 2018
marokko
marrakech
liquidatie
cafe la creme
marokkaanse
nederlanders
gearresteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi