Internet mobiliseert zich voor Khadija

marokko
14
27 aug '18
Het verhaal van Khadija die werd ontvoerd, mishandeld, verkracht en getatoeëerd, heeft velen ontroerd.

Op social media wordt een tekening van Nad-art wijdverspreid. We kunnen gemakkelijk raden dat het een weergave is van Khadija, waarvan de tatoeages verschillende plaatsen van haar lichaam bedekken. Tatoeages die haar voor altijd markeren en haar herinneren aan de gruweldaden die haar 2 maanden lang werden aangedaan. 

Het verhaal van de jonge Khadija lokte de woede en verontwaardiging op van verschillende internetgebruikers die het vergelijken met het verhaal van het meisje dat in augustus 2017 in een bus in Casablanca werd verkracht. Maar deze keer hebben deze internetgebruikers besloten om te reageren en te helpen. Er worden diverse oproepen gedaan om geld in te verzamelen om het meisje te helpen operaties te ondergaan (o.a. weglaseren van tatoeages) en de juiste psychologische hulp te krijgen. Er lijkt vooralsnog niet 1 centraal inzamelpunt te zijn die wij kunnen delen, mocht hier meer duidelijkheid over zijn dan zullen wij hierover uiteraard berichten.

Een petitie werd gelanceerd waarin de tussenkomst van de Koning en verenigingen wordt gevraagd om het meisje te helpen zodat ze een normaal leven kan leiden.

© Redactie 2018
marokko
khadija
getatoeeerd
ontvoerd
internet
ontroerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi