Staking Schiphol zou 200.000 reizigers duperen

algemeen
0
27 aug '18
Opgelet voor reizigers die op 4 september via Schiphol reizen!

Een 24-uursdoor beveiligers op Schiphol zou meer dan 200.000 reizigers duperen. "Het zijn juist de reizigers die zorgen voor werkgelegenheid in de beveiligingsbranche", stelt de luchthaven in reactie op de aangekondigde stakingsactie door FNV en CNV.

De luchthavenbeveiligers willen dinsdag 4 september de hele dag staken. Ook op andere locaties in het land zullen beveiligers meedoen met de staking. Volgens Schiphol hebben reizigers al weken last van de werkonderbrekingen.

De bonden willen nog niet zeggen op welke plekken beveiligers nog meer staken. "Maar Schiphol heeft van ons alvast een aanzegging gekregen, omdat een 24-uursstaking gevolgen heeft voor de luchthaven en het vliegverkeer", zegt een bestuurder van FNV.

Meerdere werkonderbrekingen in afgelopen weken

Al zes weken houden beveiligers op verschillende plekken in het land werkonderbrekingen voor een betere cao. De acties begonnen op Schiphol en breidden zich daarna uit over de rest van het land. Zo werden er werkonderbrekingen gehouden in de VU Amsterdam, bij het ministerie van Defensie en bij MSD in Oss. Sinds dinsdag leggen beveiligers in het UMC Maastricht twee keer per dag het werk een half uur neer. Die actie duurt tot 2 september.

De beveiligers eisen onder meer een loonsverhoging van 3 procent, gunstigere roosters en meer zekerheid. De loonsverhoging zou volgens de bonden dit jaar moeten ingaan. Werkgevers bieden echter pas voor volgend jaar een salarisverhoging aan.

De cao Particuliere Beveiliging geldt voor ongeveer 31.000 mensen.

© ANP 2018
schiphol
staking
beveiligers
24 uur
4september
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi