Onthullingen over de vreselijke leefomstandigheden van de bewoners van 'Dar Al Khir' in Tit Mellil (Video)

marokko
4
28 aug '18
ChoufTV legde met een verborgen camera de vreselijke leefomstandigheden vast.

Het zijn schokkende beelden die ChoufTV onthult in een reportage gemaakt in het sociale centrum "Dar Al Khir" in Tit Mellil. Dit centrum, in 1999 opgericht door de gemeenteraad van Casablanca met als doel mensen zonder dak boven hun hoofd te huisvesten, wordt nu door de voice-over in de video "een begraafplaats van levenden" genoemd. Naast daklozen, heeft het centrum in de loop van de jaren ouderen, minderjarigen en zelfs mensen met psychiatrische aandoeningen opgenomen.

Het centrum, dat een toevluchtsoord zou moeten zijn waar kwetsbare sociale groepen onderdak kunnen vinden, is een nachtmerrie geworden voor mensen die nergens naartoe kunnen of soms zelfs noodgedwongen in het centrum blijven ondanks dat ze willen vertrekken.

De bewoners van het centrum leven in onmenselijke omstandigheden, voegt Chouf TV eraan toe. Chouf TV, die met een verborgen camera kon filmen, toont de vreselijke toestand waarin deze mensen zich bevinden. Vuil, onhygiënisch, gebrek aan uitrusting, co-huisvesting in deplorabele omstandigheden tussen daklozen, gepensioneerden en geesteszieken, terwijl de laatste bijzondere zorg behoeven.

De getuigenissen die ter plekke door de camera zijn verzameld, suggereren dat de leefomstandigheden niet het ergste is dat zich tussen de muren van het centrum afspeelt. "Spoel video's van bewakingscamera's terug en je zult het zien", zegt een jonge bewoner. Hij beschuldigt het personeel van het centrum van het achteroverdrukken van de hulp en donaties die zijn toegekend ten behoeve van de bewoners. Andere bewoners zijn door de administratie verplicht taken uit te voeren (koken, schoonmaken, zorgen voor andere bewoners) zonder een financiële vergoeding.

De camera's van Chouf TV bezochten ook de vleugel voor vrouwen, waar de omstandigheden net zo betreurenswaardig zijn.

YouTube link

Videocredit: ChoufTV

© Redactie 2018
marokko
tit mellil
sociaal
centrum
leefomstandigheden
onmenselijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi