Waarom wil men de 'haidoura' niet meer? (video)

buitenland
0
28 aug '18
De waarde van schapenvachten wordt onderschat in Marokko, aldus deskundigen.

In het verleden was de "haidoura" (schapenvacht) zeer populair. Tegenwoordig willen gezinnen, met een paar zeldzame uitzonderingen, ze niet meer. Lefr360 had een ontmoeting met specialisten in het veld.

"De haidoura heeft niet meer dezelfde waarde voor Marokkanen als voorheen, zelfs als zijn bijdrage voor ons, als professionals van de handel, erg belangrijk is", zegt een specialist in het veld, betreurend dat veel slagers die schapen slachten hier geen rekening mee houden.

Als de schapen zijn geslacht wordt de haidoura weggegooid om er zo snel mogelijk van af te komen. Deskundigen zijn echter van mening dat het veel gezinnen van nut zal zijn omdat de waarde van de schapenvacht wordt onderschat.

Hamid Ben Rhrido, voorzitter van de Federatie van de leerindustrie (FEDIC), schat dat door het "misbruik" van de schapenvachten in totaal ongeveer 75 miljoen dirham wordt weggegooid.

In sommige wijken worden de schapenvachten verkocht tussen 10 en 20 dirham, maar het merendeel van de mensen willen er gewoon vanaf.

YouTube link

© Redactie 2018
marokk
eidaladha
vachten
weggooien
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi