'Uitlevering Jos B. pas als agenten er zijn'

algemeen
0
28 aug '18
De uitlevering van verdachte Jos B. hangt onder meer af van de begeleiding door de Nederlandse politie in het vliegtuig.

Het is nu wachten op Nederlandse agenten, want zij moeten B. vergezellen tijdens de vlucht van Spanje naar Nederland. Dat heeft de Spaanse advocaat Inigo Cobo Martínez gezegd tegen RTLNieuws.

De raadsman stond B. via een videoverbinding vanuit Madrid bij in de uitleveringsprocedure. Volgens Martínez is de termijn voor de overdracht van een verdachte uiterlijk tien dagen en die zijn dinsdag ingegaan. B. zelf zit in een gewone gevangenis bij Barcelona en zijn rechten worden gerespecteerd, aldus Martínez.

Andere media melden dat de advocaat ervoor heeft gepleit dat de Limburger, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998, voorlopig op vrije voeten zou komen zodat hij zelf naar Nederland kan gaan. De rechter heeft dat verzoek afgewezen, omdat er vluchtgevaar is, zei een woordvoerster van de rechtbank tegen De Telegraaf. Volgens haar was de verdachte emotieloos toen hij werd verhoord.

© ANP 2018
josb
uitlevering
nederlandse
agenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi