Uitgaven zomervakantie, Eid Al-Adha en schoolkosten zorgen voor financiele tegenslagen (video)

marokko
0
28 aug '18
Veel Marokkanen hebben het financieel niet breed na verschillende grote uitgaven in de zomerperiode.

De extra uitgaven in de zomervakantie, de kosten van Eid Al-Adha en daar bovenop ook nog de schoolkosten voor het nieuwe schooljaar slaan een behoorlijk gat in de financiën van Marokkaanse gezinnen.

Verschillende personen in Rabat, die werden geïnterviewd door Lefr360, erkenden dat de zomerperiode moeilijk is qua uitgaven.

"De vakanties, de aankoop van schapen en de terugkeer naar school hebben een grote impact op ons spaargeld, na september zal het ellende zijn", zei Mohamed Khadir, een werknemer die met zijn gezin van plan was om de trein naar Nador te nemen.

Hetzelfde vertelde Ghariba, een Marokkaanse die in Parijs woont en haar familie financieel heeft gesteund. "De geest van solidariteit heeft de overhand, ik heb financieel bijgedragen om mijn familie een vakantie te bieden en om Eid Al-Adha in goede omstandigheden te vieren", vertelde ze.

Tijdens de straatinterviews werd enkele jongeren ook nog gevraagd naar hun mening over de terugkeer van de militaire dienstplicht, een maatregel die "positief" wordt genoemd.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
rabat
straatinterview
kosten
zomervakantie
eidaladha
school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi