Tekort aan contanten in geldautomaten zorgde vorige week voor veel problemen in Marokko

marokko
2
29 aug '18
Geldautomaten in verschillende steden van Marokko waarin vorige week volledig leeg.

De parlementaire fractie van de Istiqlal heeft gisteren een brief gestuurd naar de nieuwe minister van Economie en Financiën, Mohamed Benchaaboun. Zij zetten vraagtekens bij het tekort aan contanten en storingen in geldautomaten tijdens de week van de viering van Eid-Al Adha. In de brief verzoeken zij om antwoorden.

"Als professionele bankier, met veel ervaring op dit gebied, vragen wij u om de oorzaken van deze onverantwoordelijke situatie te verduidelijken die klanten tijdens de viering van Eid al-Adha hebben ervaren", staat er in de brief.

Omar Hjira (namens Istiqlal) heeft de minister van Financiën gevraagd om het publiek te informeren over toekomstige stappen om ervoor te zorgen dat dergelijke gebreken niet opnieuw gebeuren.

Aan de bankzijde werd uitgelegd dat deze situatie werd veroorzaakt door de hoge vraag naar contanten. Het zou recordniveaus hebben bereikt. Dit komt voornamelijk door het drukke schema van feestdagen, door vier vrije dagen i.v.m. Eid al-Adha plus twee weekenddagen waren de banken in totaal zes dagen gesloten. Naar schatting is in deze periode meer dan 6 miljard dirham via de geldautomaten van alle banken opgenomen, waarvan 2,15 miljard dirham van de Banque Populaire en 1,7 miljard dirham van de Attijariwafa-bank.

© Redactie 2018
marokko
tekort
contanten
geldautomaten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi