Koning Mohammed VI stuurt condoleance bericht naar familie van wijlen John McCain

marokko
4
29 aug '18
De Amerikaanse senator John McCain stierf 25 augustus op 81-jarige leeftijd.

In de boodschap betuigt de Koning aan de familieleden van de overledene en, via hen, aan al zijn vrienden en familieleden, zijn diepe medeleven en oprechte gevoelens van mededogen.

De Koning herinnert met waardering de menselijke kwaliteiten, het patriottisme en de toewijding van senator McCain voor rechtvaardige doelen overal ter wereld, waarbij hij erop wijst dat Marokko "een grote vriend heeft verloren waarmee het Koninkrijk nauwe banden heeft gebaseerd op wederzijds respect en het gemeenschappelijke nastreven van humanistische idealen".

De Republikeinse politicus, die geregeld stevige kritiek had op president Donald Trump en met de Democraten mee stemde, was al geruime tijd ernstig ziek. Hij besloot onlangs zich niet meer medisch te laten behandelen tegen kanker. McCain had een agressieve hersentumor en hij wist al dat de prognose slecht was. De diagnose werd een jaar geleden gesteld. Eerder was McCain al behandeld wegens huidkanker. Ondanks de nieuwe fysieke tegenslag in 2017 bleef hij politiek actief en uitgesproken.

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
condoleance
johnmccain
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi