Koning Mohammed VI is op bezoek in de Verenigde Arabische Emiraten

buitenland
0
29 aug '18
Koning Mohammed begon gisteren aan een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten.

Op dinsdag 28 augustus begon Koning Mohammed VI aan een werk- en vriendschappelijk bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), een land waarmee het Koninkrijk gebonden is door een groot aantal diplomatieke en economische samenwerkingsovereenkomsten, bericht Lef360.

Het laatste bezoek van Koning Mohammed VI aan de Emiraten dateert van november 2017, toen de Koning  naar Abu Dhabi reisde voor voor een werk- en vriendschappelijk bezoek. Hij was toen onder andere bij de openingsceremonie van het  museum 'Louvre Abu Dhabi'.

De samenwerking tussen Marokko en de VAE omvat verschillende gebieden, waarbij dit land het eerste land van de 'Gulf Cooperation Council' is dat een sterke en zichtbare positie heeft verworven in Marokko. De banden tussen de twee landen werden versterkt in juni 2013 na de ondertekening van een memorandum van overeenstemming tussen het Koninkrijk en het Ontwikkelingsfonds van Abu Dhabi, waarbij Marokko een subsidie van 1,25 miljard dollar kreeg om een reeks ontwikkelingsprojecten te financieren.

De hogesnelheidslijn Tanger-Casablanca (TGV) en het havencomplex van Tanger-Med behoren tot de grote projecten die door het Abu Dhabi-fonds worden gefinancierd. Als gevolg hiervan zijn investeerders uit de Emiraten nu één van de toonaangevende Arabische spelers in het Koninkrijk in uiteenlopende sectoren als onroerend goed, toerisme, energie, landbouw en financiën.

De afgelopen jaren is er aanzienlijke instroom van investeringen in Marokko geweest, onder andere door grote instellingen zoals het Abu Dhabi-fonds voor ontwikkeling en de bedrijven Taqa, Etisalat en Al Maabar International Investments. Gekoppeld aan een vrijhandelsovereenkomst die in 2003 van kracht werd, werd de VAE in het eerste decennium van deze eeuw derde in termen van buitenlandse investeringen in Marokko. De VAE blijft ook het nationale plan voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie ondersteunen, dat heeft geprofiteerd van financiële faciliteiten die op 300 miljoen dollar zijn geraamd.

© Redactie 2018
mohammed vi
vae
bezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi