Ministerie van Volksgezondheid: 'Er zijn geen gevallen van cholera geregistreerd in Marokko'

marokko
0
29 aug '18
Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid reageert op de cholera-epidemie in Algerije.

In Algerije werden officieel 59 gevallen van cholera* bevestigd bij de 172 personen die sinds 7 augustus werden opgenomen. Er zijn gevallen ontdekt in verschillende Algerijnse steden. Er werden 3 gevallen geregistreerd in Bouira, 25 gevallen in Blida, 12 gevallen in Tipaza, 5 gevallen in Algiers, één geval in Medea en één vermoedelijk geval in Ain Defla. Twee personen zijn inmiddels overleden. Een andere soortgelijke epidemie woedt sinds begin juli in Niger in de regio Maradi, centraal Niger. Het veroorzaakte 31 sterfgevallen van 1814 gevallen.

In een verklaring verzekert het ministerie dat er geen gevallen van cholera zijn geregistreerd in Marokko. "Sinds 1997 is er geen epidemiologisch geval van cholera in Marokko geweest dankzij het nationale programma voor de bestrijding van door water overgedragen ziekten en de aanzienlijke vooruitgang die Marokko heeft geboekt op het gebied van voedselvoorziening, drinkwater en sanitaire voorzieningen", aldus het ministerie.

Het ministerie kondigde ook een reeks preventieve maatregelen aan:
- Versterking van het gezondheidstoezicht aan de grens, vooral op luchthavens met vluchten vanuit sommige landen waarvan bekend is dat ze cholera-uitbraken hebben;
- Extra ondersteuning van ziekenhuislaboratoria voor de diagnose van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor cholera
- Voldoende aanbod van medicijnen en medische benodigdheden die nodig zijn voor de behandeling van cholera;
- Openstelling van een telefoonnummer (0801 00 47 47) ter beschikking van de burgers voor meer informatie.

*Cholera is een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Vibrio cholerae. Het belangrijkste kenmerk van de ziekte is ernstige diarree en uitdroging. De incubatietijd van de bacterie kan variëren van zes uur tot twee dagen. De ziekte wordt overgebracht via besmet water, dat kan door het drinken van besmet water maar ook door het eten van rauwe vis die in vervuild water heeft gezwommen of door het eten van groente die in besmet water is gewassen. Ook door contact met ontlasting of braaksel van een patiënt kan men besmet worden. Om de ziekte te voorkomen moet men hygiënisch te werk gaan, oppassen met rauw eten, onzuiver water en ijs.

© Redactie 2018
marokko
cholera
algerije
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi