KNVB: ‘Respecteren Mazraoui’s keuze uiteraard’

marokko
0
30 aug '18
De rechtsback zelf bracht bij monde van zijn zaakwaarnemer de KNVB op de hoogte van zijn definitieve interlandkeuze.

In gesprek met de Telegraaf hakte Noussair Mazraoui gisteravond definitief de knoop door. De op de Toekomst opgeleide rechtsback verkoos het rood en groen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF boven een interlandcarrière bij het Nederlandse elftal. Tegenover het eerder genoemde dagblad motiveerde hij zijn keus als volgt: "Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land. De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet."

Over de totstandkoming van zijn keuze is de Ajacied kort van stof: "Ik heb er met mijn ouders over gesproken, met mijn oom en met mijn zaakwaarnemer. Je vraagt een beetje advies, maar niemand heeft mij beïnvloed. Ik heb zelf de knoop doorgehakt."

"Uiteindelijk moet Noussair de keuze zelf maken"
Nico-Jan Hoogma, de man met wie hij vorige week nog om de tafel zat in Zeist, respecteert Mazraoui’s keuze vanzelfsprekend. "Dat was een goed gesprek. Uiteindelijk moet Noussair de keuze zelf maken, dat kan niemand anders voor hem doen. Wij respecteren die keuze uiteraard. De zaakwaarnemer van Noussair heeft ons vandaag heel correct op de hoogte gebracht."

© Redactie 2018
mazraoui
interlandkeuze
marokko
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi