Imam R'dam wil cartoons met Wilders bekijken

algemeen
42
30 aug '18
De imam van de Rotterdamse Essalam-moskee wil samen met Geert Wilders naar diens cartoontentoonstelling in de Tweede Kamer over de profeet Mohammed (saw).

Dat bevestigt imam Azzedine Karrat na berichtgeving in het radioprogramma 1 op 1.

"Natuurlijk vind ik dat lastig en is het ontzettend moeilijk te verkopen aan de achterban, maar tegelijkertijd vind ik het ontzettend belangrijk om bruggen te slaan en in gesprek gaan, ook met Wilders. Ik heb Wilders al meerdere malen uitgenodigd voor een kopje koffie. Op Twitter heeft hij mij geblokkeerd."

Het afbeelden van de profeet ligt gevoelig bij moslims. "Je neemt iets weg van de heiligheid van de profeet", zegt de imam van de grootste moskee van Nederland. "Ik vind zelf dat je de profeet best mag afbeelden, maar ben er niet gelukkig mee. De cartoonwedstrijd is georganiseerd om moslims te kwetsen, niet om wie de beste tekening maakt”, stelt Karrat. "Van mij mag hij kritiek uiten richting islam en moslims. Echter in een beschaafd land als Nederland hoort kwetsen en beledigen niet thuis."

Woensdagavond riep de Amsterdamse imam Yassin Elforkani moslims op om Wilders te beschermen nu de PVV-leider vanwege de cartoonwedstrijd zo’n honderd bedreigingen per dag krijgt.

© ANP 2018
cartoons
wilders
azzedine karrat
imam
essalam
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi