Aanvaller Franse ambassade in Rabat gearresteerd

marokko
0
30 aug '18
De Marokkaanse politie arresteerde de dader van een aanval op de Franse ambassade in Rabat.

Assabah, die vandaag over de zaak bericht, meldt dat de verdachte de Franse ambassade in Rabat had aangevallen, waardoor verschillende eigendommen werden beschadigd. De krant voegt eraan toe dat de zaakgelastigde van de ambassade en het hoofd van het veiligheidsdetachement van de diplomatieke vertegenwoordiging in de context van dit dossier werden gehoord.

De bronnen van Assabah geven aan dat de verdachte, van Marokkaanse afkomst, in 1988 in Frankrijk werd geboren. Er was reeds een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door Interpol en de Franse justitie. Hij werd door de Franse justitiële autoriteiten veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf wegens diefstal, ontvoering en verkrachting.

Dezelfde bronnen vermelden dat het voorarrest van de man met 3 dagen is verlengd. Hij vertelde de onderzoekers dat hij dronken was toen hij de ambassade aanviel. Na te zijn gehoord door het Openbaar Ministerie, werd hij in El-aarjat 1 gevangenis in Salé geplaatst wegens openbaar dronkenschap en vernieling van openbaar eigendom.

Assabah merkt op dat de Marokkaanse autoriteiten de juridische procedures zullen starten, in samenwerking met Interpol en de Franse autoriteiten, voor uitlevering aan Frankrijk.

© Redactie 2018
marokko
rabat
franse
ambassade
aanvaller
gearresteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi