Meer arrestaties in zaak Khadija (video)

marokko
0
30 aug '18
In totaal zijn er inmiddels 12 personen opgepakt, er wordt nog gezocht naar 3 anderen.

De politie heeft meer verdachten gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid in de zaak van Khadija, de 17-jarige die zei dat ze was ontvoerd, herhaaldelijk verkracht en getatoeëerd.

Het verhaal van Khadija, die voor veel verontwaardiging onder Marokkaanse burgers heeft gewekt, blijft zich ontwikkelen.

AFP bericht dat de hoofdaanklager van het Hof van Beroep in Beni Mellal heeft besloten om de verdachten te vervolgen en in voorlopige hechtenis te nemen.

De hoofdverdachte is 20 jaar oud en wordt vervolgd wegens "mensenhandel van een minderjarige, verkrachting, dreiging van moord, marteling, ontvoering en het vormen van een criminele bende".

Tien andere verdachten worden geconfronteerd met beschuldigingen van "mensenhandel van een minderjarige, dreiging van moord, marteling, ontvoering, verkrachting, het niet melden van een misdaad en voor het niet helpen van een persoon in gevaar", voegde de bron eraan toe.

Een twaalfde verdachte wordt aangeklaagd voor het "niet melden van een misdaad en voor het niet helpen van een persoon in gevaar".

De politie zoekt nu nog naar drie andere verdachten, aldus AFP.

Familieleden van de verdachten hebben zich uitgesproken tegen de aantijgingen en hekelen de beweringen van Khadija. Een video daarvan is hier te zien: Klik!

Ook een specialiste in het verwijderen van tatoeages trekt de waarheidsgetrouwheid van de getuigenis van Khadija in twijfel. Volgens haar zijn de tatoeages minstens zes maanden oud.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
khadija
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi